Procedury przeciwdziałania COVID-19

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK

Opłaty za obiady

 

Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu  LUTY 2023 r  wynosi :

Oddział przedszkolny – 20 dni x 5 zł = 100 zł

Klasy I-VIII -20 dni x 5 zł = 100 zł

 

 

Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku  indywidualnie.

Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.

 

 

 

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.

(np: wpłata za obiady za m-c  LUTY 2023  r. Jan Kowalski klasa 2B)

W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.

Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca.  Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.

 

Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).

 

 

 

J  A  D  Ł  O  S  P  I  S

 

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023r

Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsnym z warzywami i zieleniną  – 200g

Biały ryż z jabłkami prażonymi i cynamonem   – 200 g

OWOC - JABŁKO -1szt

WODA STOŁOWA  -200ml

 

WTOREK 31.01.2023r

Zupa jarska z żółtych warzyw  z warzywami i zieleniną 200 g

Ziemniaki gotowane -120g

Kotlet z fileta kurczaka   -100g

SURÓWKA –( Marchew świeża z rodzynkami )- 100g

WODA/LEMONIADA do wyboru- 200 ml

 

ŚRODA 01.02.2023r

                            Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym z warzywami zieleniną - 200 g

Placki ziemniaczane ze śmietaną -200g

Koktajl owocowy- 200ml

Owoc –banan -1 szt

                                                       WODA STOŁOWA -200ml

 

CZWARTEK  02.02.2023r

Zupa królewska jarzynowa na wywarze drobiowym  z ziemniakami, warzywami i zieleniną 200 g

Kasza jęczmienna -50 g

Frykadelki wieprzowe -100g

SURÓWKA –( kapusta świeża, kukurydza, sól, pieprz, oliwa z oliwek)  -100g

WODA/KOMPOT do wyboru  - 200 ml

 

PIĄTEK  03.02.2023r

Zupa owocowa z wiśni z makaronem - 200 g

Ziemniaki gotowane z wody -120g

Paluszki rybne z fileta z mintaja -100 g

SURÓWKA –( kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, oliwa z oliwek)   -100g

OWOC –JABŁKO – 1 szt

WODA STOŁOWA  - 200ml

 

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA.

ALERGENY 

PONIEDZIAŁEK  30.01.2023 r

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ NA WYWARZE MIĘSNYM Z WARZYWAMI I ZIELENINĄ

Woda,marchew,SELER,por,ziemniaki,natka,koperek, fasolka szparagowa zielona,śmietana, żeberka, sól, pieprz, liśc, ziele,kurczak ALERGEN-GLUTEN  SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZECHY, MLEKO  

BIAŁY RYŻ Z JABŁKAMI PRAŻONYMI I CYNAMONEM – Biały ryż, masło, cynamon, jabłka prażone,sól,   – ALERGEN -GLUTEN, JAJA, MLEKO, SOJA ,GORCZYCA, SELER, ORZECHY, SEZAM

OWOC – JABŁKO -   ALERGEN – brak

WODA STOŁOWA   – ALERGEN - brak

 

WTOREK   31.01.2023 r

ZUPA JARSKA Z ŻÓŁTYCH WARZYW  Z MAKARONEM  Z WARZYWAMI I ZIELENINĄ

Woda, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, liśc  laurowy/ lubczyk/ ziele angielskie/ sól/ pieprz, fasolka szparagowa, kalafior, dynia, makaron pszenny –(GLUTEN) śmietana-(MLEKO) śmietana –MLEKO- ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI,  -

Ziemniaki gotowane z wody – ALERGEN -brak                                                       

Kotlet z fileta z piersi z kurczaka  – filet z piersi kurczaka, tarta bułka, cebula, jajka, , sól, pieprz, olej rzepakowy   –ALERGEN SOJA ,GORCZYCA, SELER, ORZECHY, SEZAM, MLEKO, GLUTEN

SURÓWKA – marchew świeża, rodzynki -ALERGEN - brak

WODA STOŁOWA/ LEMONIADA do wyboru- ALERGEN - brak                    

 

ŚRODA   01.02.2023 r

BARSZCZ UKRAIŃSKI  NA WYWARZE MIĘSNYM Z WARZYWAMI I ZIELENINĄ

Woda,marchew,SELER,por,pietruszka,natka,koper,ziemniaki,marchew,sól,pieprz,buraki, kapusta świeża, fasola drobna, cytryna,czosnek świeży, udziec z indyka śmietana –(MLEKO)  -ALERGEN - GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, SEZAM

PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ– maka pszenna-(GLUTEN)  jaja, cebula,sól, pieprz, czosnek, śmietana(MLEKO) ,olej rzepakowy  -ALERGEN -, SOJA ,GORCZYCA, SELER, ORZECHY, SEZAM, MLEKO, GLUTEN

OWOC - BANAN  -ALERGEN- brak

KOKTAJL OWOCOWY –truskawka, banan, woda –ALERGEN - brak

WODA STOŁOWA  – ALERGEN – brak

 

 

CZWARTEK   02.02.2023 r

ZUPA KRÓLEWSKA JARZYNOWANA WYWARZE DROBIOWYM  Z  WARZYWAMI I ZIELENINĄ

Woda, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, liść  laurowy/ ziele angielskie/ sól/ pieprz, ziemniaki, śmietana – (MLEKO) kalafior, brokuł cukinia, fasola - ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, SEZAM, MLEKO

KASZA JĘCZMIENNA   – ALERGEN - brak

FRYKADELKI WIEPRZOWE –łopatka, marchew świeża, jajka, bułka tarta cebula, sól, pieprz, pieprz ziołowy ,czosnek, olej rzepakowy- ALERGEN -  GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, SEZAM

SURÓWKA –( kapusta świeża, kukurydza, sól, pieprz, oliwa z oliwek)    -ALERGEN - SOJA ,GORCZYCA, SELER, ORZECHY, SEZAM, MLEKO, GLUTEN

WODA STOŁOWA/KOMPOT do wyboru   - ALERGEN - brak  

                 

 PIĄTEK   03.02.2023 r

ZUPA OWOCOWA Z WIŚNI Z MAKARONEM

Woda,wiśnia, cukier, makaron pszenny-(GLUTEN)-ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, SEZAM

ZIEMNIAKI GOTOWANE– ALERGEN - brak

PALUSZKI RYBNE Z FILETA Z MINTAJA    –mintaj, bułka tarta, jaja,cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy - ALERGEN - GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, SEZAM

SURÓWKA –( kapusta kiszona,marchew, jabłko, cebula, sól, pieprz, oliwa z oliwek)  -ALERGENbrak

OWOC –JABŁKO-ALERGEN -brak

WODA STOŁOWA   - ALERGEN - brak                    

 

                      DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY

Pieprz czarny, pieprz  ziołowy, ziele angielskie, liśc laurowy, majeranek, oregano , bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek, papryka ,majeranek ,bazylia ,kminek, goździki, cynamon, kurkuma,  kolędra,

SMACZNEGO 😊😊😊

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA

***********************************************************