Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK
Opłaty za obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu MARZEC 2025r wynosi :
Oddział przedszkolny – 21 dni x 5 zł = 105,00 zł
Klasy I-VIII –21 dni x 5 zł = 105,00zł
Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.
Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.
(np: wpłata za obiady za m-c MARZEC 2025r. Jan Kowalski klasa 2B)
W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.
Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.
Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).
J A D Ł O S P I S
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r
ZUPA krupnik z warzywami i zieleniną-200g
Placki z jabłkami– 200g
OWOC –BANAN – 1szt
WODA STOŁOWA – energii nam doda J -200ml
WTOREK 04.03.2025r
ZUPA jarska pieczarkowa z warzywami i zieleniną-200g
Ziemniaki gotowane z koperkiem- 100g
Filet z piersi z kurczaka – 100g
SURÓWKA - ( marchew z rodzynkami) - 80g
WODA STOŁOWA/ LEMONIADA -200ml
ŚRODA 05.03.2025r
Barszcz czerwony z warzywami i zieleniną – 200g
Makaron z truskawkami i śmietaną– 200g
OWOC -JABŁKO – 1 szt
WODA STOŁOWA/KOMPOT -200ml
CZWARTEK 06.03.2025r
ZUPA jarska z zielonego groszku z warzywami i zieleniną - 200g
KASZA BUL-GUR -50g
Pulpet w sosie pomidorowym -100g
SURÓWKA -(kapusta czerwona, jabłko, cebula) -80g
WODA/MIĘTA – 200ml
PIĄTEK 07.03.2025r
ZUPA ryżowa z warzywami i zieleniną- 200g
Ziemniaki puree –100g
OGONKI z mintaja – 100g
SURÓWKA -(kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula)
OWOC -JABŁKO -1 szt.
WODA – 200ml
ALERGENY
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r
KRUPNIK z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI: Woda, sól, pieprz, liśc, ziele, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, koper, kasza jęczmienna, żeberka, ziemniaki, kurczak- może zawierać -ALERGEN –SELER, GLUTEN, GORCZYCA, ORZESZKI, SOJA.
PLACKI Z JABŁKAMI -składniki-MAKA PSZENNA -(GLUTEN) JAJA-(MLEKO)MLEKO-(MLEKO) jabłka, sól, cukier, olej rzepakowy -może zawierać ALERGEN- MLEKO, GLUTEN
OWOC -BANAN -ALERGEN-brak
WODA -SKŁADNIKI -woda –ALERGEN -brak
WTOREK 04.03.2025r
ZUPA JARSKA PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, ŚMIETANA 12% -(MLEKO) pieczarki,kurczak -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM -składniki - woda,ziemniaki, koper, sól, ALERGEN-brak
FILET Z PIERSI KURCZAKA - składniki- piers z kurczaka, JAJA-(MLEKO) BUŁKA TARTA-(GLUTEN) czosnek, pieprz ziołowy,sól, pieprz, -może zawierać ALERGEN- GLUTEN,ORZECHY
SURÓWKA - ( marchew z rodzynkami ) -ALERGEN -brak
WODA/LEMONIADA- SKŁADNIKI –woda,cytryna,pomarancz - ALERGEN –brak
ŚRODA 05.03.2025r
CZERWONY BARSZCZ z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, czosnek świeży, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka,burak, majeranek, MASŁO-(MLEKO) -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY,
MAKARON Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ -SKŁADNIKI -MAKARON PSZENNY-(GLUTEN) ŚMIETANA-(MLEKO) truskawki, sól, pieprz, czosnek, papryka, olej rzepakowy –ALERGEN –MLEKO, GLUTEN.
OWOC - JABŁKO-ALERGEN -brak
WODA/KOMPOT- SKŁAD - woda, truskawka, śliwka, jabłko, gożdziki, cukier- ALERGEN – brak
CZWARTEK 06.03.2025 r
ZUPA JARSKA Z ZIELONEGO GROSZKU z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda, ziemniaki, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, zielony groszek, ziemniaki MASŁO-(MLEKO) - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
KASZA BUL-GUR- SKŁADNIKI -woda, kasza, sól -ALERGEN -brak
PULPET WIEPRZOWY W SOSIE POMIDOROWYM - SKŁADNIKI -ŁOPATKA, cebula, sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, BUŁKA TARTA -(GLUTEN) JAJA -(MLEKO) koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy- ALERGEN- GLUTEN,MLEKO
SURÓWKA - ( kapusta czerwona, jabłko, cebula) ALERGRN -brak
WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN -brak
PIĄTEK 07.03.2025r
ZUPA RYŻOWA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda, marchew, SELER, pietruszka, por, natka, koper, pieprz, sól, czosnek, kurczak, biały ryż - może zawierać -ALERGEN – GLUTEN,
ZIEMNIAKI GOTOWANE -SKŁADNIKI- ziemniaki, sól,woda –ALERGEN -brak
OGONKI Z MINTAJA -SKŁAD -MINTAJ FILET, jaja- (MLEKO)bułka tarta -(GLUTEN) ) sól, pieprz, olej rzepakowy - może zawierać ALERGEN – SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZECHY, GLUTEN, MLEKO.
SURÓWKA -( kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko) ALERGEN -brak
OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak
WODA -ALERGEN –brak
DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;
Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek.
SMACZNEGO 😊😊😊
WYKAZ SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA
***********************************************************