Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK
Opłaty za obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu KWIECIEŃ 2025r wynosi :
Oddział przedszkolny – 21 dni x 5 zł = 105,00 zł
Klasy I-VIII –15 dni x 5 zł = 75,00zł
Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.
Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.
(np: wpłata za obiady za m-c KWIECIEŃ 2025r. Jan Kowalski klasa 2B)
W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.
Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.
Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).
J A D Ł O S P I S
WTOREK 22.04.2025r
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
ZUPA kartoflanka z warzywami i zielenina – 200g
Biały ryz z jabłkami ,śmietaną i cynamonem -200g
OWOC -JABŁKO-1szt
WODA –200ml
ŚRODA 23.04.2025r
ZUPA OGÓRKOWA z warzywami i zieleniną-200g
SPAGHETTI NEAPOLI Z SEREM -200g
OWOC -JABŁKO -1 szt
WODA – 200ml
CZWARTEK 24.04.2025r
ZUPA JARZYNOWA z warzywami i zielenina – 200g
PIEROGI Z SEREM I OKRASĄ -200g
OWOC -JABŁKO-1szt
WODA –200ml
PIATEK 25.04.2025r
ZUPA OWOCOWA z makaronem-200g
Ziemniaki gotowane z koperkiem -100g
Mintaj filet z serem zapiekany -100g
SURÓWKA SZWEDZKA – 80g
OWOC -JABŁKO - 1 szt
WODA – 200ml
ALERGENY
WTOREK 22.04.2025r
ZUPA kartoflanka z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, majeranek ,czosnek świeży, żeberka, ziemniaki, tymianek -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
BIAŁY RYŻ Z jabłkami, śmietaną i cynamonem- SKŁADNIKI - biały ryż, jabłka, cynamon, ŚMIETANA -(MLEKO) -może zawierać ALERGEN- GLUTEN, ORZECHY, MLEKO
OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak
WODA - ALERGEN -brak
ŚRODA 23.04.2025r
ZUPA OGÓRKOWA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, czosnek świeży, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, ziemniaki, ogórek kiszony, kurczak, ŚMIETANA -(MLEKO), -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY,
Spaghetti neapoli z serem -SKŁADNIKI -MAKARON PSZENNY-(GLUTEN) ser -(MLEKO) pomidory, oregano, baylia, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz –ALERGEN –MLEKO, GLUTEN, ORZESZKI, SOJA,SELER, SEAZAM
OWOC - JABŁKO -ALERGEN -brak
WODA- ALERGEN – brak
CZWARTEK 24.04.2025 r
ZUPA JARZYNOWA JARSKA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda, ziemniaki, MASŁO-(MLEKO) sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, kalafior, brokuł, fasolka - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
PIEROGI Z TWAROGIEM I CEBULKĄ -składniki- Maka PSZENNA -(GLUTEN) JAJA -(MLEKO) TWARÓG-(MLEKO) cebula, olej sól- ALERGEN -(GLUTEN)
OWOC -JABŁKO -ALERGEN - brak
WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN -brak
PIĄTEK 25.04.2025r
ZUPA OWOCOWA Z WIŚNI Z MAKARONEM
SKŁADNIKI : Woda, wiśnia, MAKARON PSZENNY -(GLUTEN) - może zawierać -ALERGEN – GLUTEN
ZIEMNIAKI GOTOWANE -SKŁADNIKI- ziemniaki, sól, woda –ALERGEN -brak
FILET Z MINTAJA Z SEREM zapiekany -SKŁAD -MINTAJ FILET, jaja- (MLEKO) bułka tarta -(GLUTEN ) SER -(MLEKO) sól, pieprz, olej rzepakowy - może zawierać ALERGEN – SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZECHY, GLUTEN, MLEKO.
SURÓWKA -( ogórek kiszony, cebula ) ALERGEN -brak
OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak
WODA -ALERGEN –brak
DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;
Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek.
SMACZNEGO 😊😊😊
WYKAZ SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA
***********************************************************