Procedury przeciwdziałania COVID-19

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK

Opłaty za obiady

Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu KWIECIEŃ 2025r wynosi :

Oddział przedszkolny21 dni x 5 zł = 105,00 zł

Klasy I-VIII15 dni x 5 zł = 75,00zł

Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.

Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.

(np: wpłata za obiady za m-c KWIECIEŃ 2025r. Jan Kowalski klasa 2B)

W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.

Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.

Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).

J  A  D  Ł  O  S  P  I  S

WTOREK 22.04.2025r

ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

ZUPA kartoflanka z warzywami i zielenina – 200g

Biały ryz z jabłkami ,śmietaną i cynamonem -200g

OWOC -JABŁKO-1szt

WODA –200ml

ŚRODA 23.04.2025r

ZUPA OGÓRKOWA z warzywami i zieleniną-200g

SPAGHETTI NEAPOLI Z SEREM -200g

OWOC -JABŁKO -1 szt

WODA – 200ml

CZWARTEK 24.04.2025r

ZUPA JARZYNOWA z warzywami i zielenina – 200g

PIEROGI Z SEREM I OKRASĄ -200g

OWOC -JABŁKO-1szt

WODA –200ml

PIATEK 25.04.2025r

ZUPA OWOCOWA z makaronem-200g

Ziemniaki gotowane z koperkiem -100g

Mintaj filet z serem zapiekany -100g

SURÓWKA SZWEDZKA – 80g

OWOC -JABŁKO - 1 szt

WODA – 200ml

ALERGENY

WTOREK 22.04.2025r

ZUPA kartoflanka z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, majeranek ,czosnek świeży, żeberka, ziemniaki, tymianek -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

BIAŁY RYŻ Z jabłkami, śmietaną i cynamonem- SKŁADNIKI - biały ryż, jabłka, cynamon, ŚMIETANA -(MLEKO) -może zawierać ALERGEN- GLUTEN, ORZECHY, MLEKO

OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak

WODA - ALERGEN -brak

ŚRODA 23.04.2025r

ZUPA OGÓRKOWA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, czosnek świeży, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, ziemniaki, ogórek kiszony, kurczak, ŚMIETANA -(MLEKO), -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY,

Spaghetti neapoli z serem -SKŁADNIKI -MAKARON PSZENNY-(GLUTEN) ser -(MLEKO) pomidory, oregano, baylia, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz –ALERGEN –MLEKO, GLUTEN, ORZESZKI, SOJA,SELER, SEAZAM

OWOC - JABŁKO -ALERGEN -brak

WODA- ALERGEN – brak

CZWARTEK 24.04.2025 r

ZUPA JARZYNOWA JARSKA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda, ziemniaki, MASŁO-(MLEKO) sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, kalafior, brokuł, fasolka - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

PIEROGI Z TWAROGIEM I CEBULKĄ -składniki- Maka PSZENNA -(GLUTEN) JAJA -(MLEKO) TWARÓG-(MLEKO) cebula, olej sól- ALERGEN -(GLUTEN)

OWOC -JABŁKO -ALERGEN - brak

WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN -brak

PIĄTEK 25.04.2025r

ZUPA OWOCOWA Z WIŚNI Z MAKARONEM

SKŁADNIKI : Woda, wiśnia, MAKARON PSZENNY -(GLUTEN) - może zawierać -ALERGEN – GLUTEN

ZIEMNIAKI GOTOWANE -SKŁADNIKI- ziemniaki, sól, woda –ALERGEN -brak

FILET Z MINTAJA Z SEREM zapiekany -SKŁAD -MINTAJ FILET, jaja- (MLEKO) bułka tarta -(GLUTEN ) SER -(MLEKO) sól, pieprz, olej rzepakowy - może zawierać ALERGEN – SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZECHY, GLUTEN, MLEKO.

SURÓWKA -( ogórek kiszony, cebula ) ALERGEN -brak

OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak

WODA -ALERGEN –brak

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;

Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek.

 

 

SMACZNEGO 😊😊😊

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA

***********************************************************