Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK
Opłaty za obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu ............ wynosi :
Oddział przedszkolny – X dni x 5 zł = X zł
Klasy I-VIII –X dni x 5 zł = X zł
Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.
Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.
(np: wpłata za obiady za m-c ................ Jan Kowalski klasa 2B)
W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.
Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.
Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).
J A D Ł O S P I S
JADŁOSPIS 15.09.25r-19.09.25.
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r
ZUPA-KRUPNIK z warzywami i zieleniną -200g
Łazanki z kapustą i kiełbasą-200g
OWOC -Jabłko-1 szt
WODA - 20ml
WTOREK 16.09.2025r
ZUPA jarska meksykańska z warzywami i zieleniną-200g
Ziemniak gotowany z koperkiem -100g
Pałka z kurczaka z pieca–100g
SURÓWKA -(kapusta pekińska z kukurydzą )- 80g
WODA -200ml
ŚRODA 17.09.2025r
Zupa- MAGICZNA z warzywami i zieleniną - 200 g
Ryż z truskawkami i śmietaną -200g
OWOC – JABŁKO – 1 szt
WODA – 200ml
CZWARTEK 18.09.2025r
Zupa jarska PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną -200g
Kasza KUS-KUS - 50g
Pulpet w sosie pomidorowym-100g
Ogórek świeży- słupki -80g
WODA – 200ml
PIĄTEK 19.09.2025r
Zupa OWOCOWA z makaronem-200g
Ziemniaki z koperkiem –100g
Kotlet rybny z pieca– 100g
SURÓWKA-(ogórek kiszony, jabłko, cebula ) –80g
JABŁKO - 1szt
Woda - 200ml
ALERGENY
ALERGENY - SP 69- 15.09.2025- 19.09.2025 r
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r
ZUPA -KRUPNIK z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, kasza jęczmienna, żeberka -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI,
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASA- SKADNIKI – Makaron PSZENNY-(GLUTEN) kapusta młoda, kiełbasa 93%mięsa, cebula pieprz, liśc ,ziele sól, -ALERGEN –GLUTEN, SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZESZKI
OWOC- JABŁKO- ALERGEN -brak
WODA–SKŁADNIKI –woda- ALERGEN –brak
WTOREK 16.09.2025 r
ZUPA jarska meksykańska z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, brokuły, fasola, papryka, kukurydza, koncentrat pomidorowy MASŁO -(MLEKO) może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
ZIEMNIAKI GOTOWANE -składniki -ziemniak, sól –ALRGEN -brak
PAŁKA Z KURCZAKA z pieca - SKŁADNIKI – Pałka z kurczaka, sól, pieprz, papryka, czosnek, olej rzepakowy –ALERGEN – GLUTEN, ORZECHY, SELER, GORCZYCA
SURÓWKA - SKŁADNIKI - (kapusta pekińska, kukurydza,sól, pieprz) -ALERGEN- brak
WODA–SKŁADNIKI –woda- ALERGEN –brak
ŚRODA 17.09.2025 r
ZUPA MAGICZNA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, ziemniaki, kurczak, kasza manna -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY
RYŻ Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ -SKŁADNIKI - Biały ryż,truskawki , ŚMIETANA 18%-(MLEKO) sól, - ALERGEN – GLUTEN, MLEKO,
OWOC - JABŁKO –1szt -ALERGEN -brak
WODA –SKŁADNIKI - woda- ALERGEN – brak
CZWARTEK 18.09.2025 r
ZUPA JARSKA PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną
SKŁADNIKI : Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, pieczarka, ziemniaki, MASŁO -(MLEKO) - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO
KASZA KUS KUS -SKŁADNIKI - Woda, kasza kus kus, sól-może zawierac –ALERGEN -brak
PULPET WIEPRZOWY w sosie pomidorowym – SKŁADNIKI -Łopatka, cebula, olej rzepakowy JAJA-(MLEKO) BUŁKA TARTA-(GLUTEN) sól, pieprz, zioła – może zawierać ALERGEN – GLUTEN, MLEKO.
OGÓREK ZIELONY ŚWIEŻY -słupki -składniki (ogórek)-ALERGEN- brak
WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN –brak
PIĄTEK 19.09.2025r
ZUPA OWOCOWA Z WIŚNI z makaronem
SKŁADNIKI-Woda, wiśnia, cukier, makaron-(GLUTEN) –może zawierać- GLUTEN
ZIEMNIAKI GOTOWANE- SKŁADNIKI- Woda, ziemniaki, sól, - może zawierać ALERGEN – brak
KOTLET RYBNY -smażony -SKŁADNIKI- Mintaj FILET, JAJA-(MLEKO)bułka tarta-(GLUTEN) sól, pieprz, olej rzepakowy
SURÓWKA -SKŁADNIKI-( ogórek kiszony, cebula, jabłko) -może zawierać ALERGEN – brak
OWOC -jabłko -ALERGEN –brak
WODA- SKŁADNIKI -woda –ALERGEN -brak
DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;
Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek,
SMACZNEGO 😊😊😊
WYKAZ SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA
***********************************************************