Procedury przeciwdziałania COVID-19

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK

Opłaty za obiady

Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu KWIECIEŃ 2025r wynosi :

Oddział przedszkolny21 dni x 5 zł = 105,00 zł

Klasy I-VIII15 dni x 5 zł = 75,00zł

Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.

Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.

(np: wpłata za obiady za m-c KWIECIEŃ 2025r. Jan Kowalski klasa 2B)

W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.

Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.

Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).

J  A  D  Ł  O  S  P  I  S

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r

ZUPA RYŻOWA z warzywami i zieleniną -200g

PLACKI ziemniaczane z kleksem śmietany -200g

MARCHEW ŚWIEŻA -80g

WODA - 20ml

WTOREK 15.04.2025r

ŻUREK z białą kiełbasa i jajkiem z warzywami i zieleniną-200g

Ziemniaki gotowane z koperkiem -100g

Filet drobiowy w panierce–100g

SURÓWKA -( Sałata ze śmietaną ) - 100g

WODA/LEMONIADA -200ml

ŚRODA 16.04.2025r

ZUPA FASOLOWA z warzywami i zieleniną - 200 g

MAKARON pod słodką pierzynką -200g

OWOC –BANAN – 1 szt

WODA/KOMPOT – 200ml

CZWARTEK 17.04.2025r

Oddział przedszkolny

Rosołek z warzywami i zieleniną -200g

Naleśniki z truskawkami - 100g

DESER OWOCOWY- jabłka z kleksem śmietany i cynamonem -100g

WODA – 200m

PIĄTEK 18.04.2025r

Oddział przedszkolny

ZUPA JARSKA kalafiorowa z warzywami i zielenina - 200 g

ZIEMNIAK Z KOPERKIEM – 100g

Paluszki rybne z fileta z pieca – 100g

SURÓWKA -( surówka wielowarzywna )-80g

OWOC -JABŁKO - 1szt

WODA – 200ml

ALERGENY

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAY;

Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek,

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;

Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek.

 

 

SMACZNEGO 😊😊😊

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA

***********************************************************