Procedury przeciwdziałania COVID-19

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK

Opłaty za obiady

Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu ............ wynosi :

Oddział przedszkolny – X dni x 5 zł = X zł

Klasy I-VIII –X dni x 5 zł = X zł

Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.

Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.

(np: wpłata za obiady za m-c ................ Jan Kowalski klasa 2B)

W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.

Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.

Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).

J  A  D  Ł  O  S  P  I  S

JADŁOSPIS 15.09.25r-19.09.25.

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r

ZUPA-KRUPNIK z warzywami i zieleniną -200g

Łazanki z kapustą i kiełbasą-200g

OWOC -Jabłko-1 szt

WODA - 20ml

WTOREK 16.09.2025r

ZUPA jarska meksykańska z warzywami i zieleniną-200g

Ziemniak gotowany z koperkiem -100g

Pałka z kurczaka z pieca–100g

SURÓWKA -(kapusta pekińska z kukurydzą )- 80g

WODA -200ml

ŚRODA 17.09.2025r

Zupa- MAGICZNA z warzywami i zieleniną - 200 g

Ryż z truskawkami i śmietaną -200g

OWOC – JABŁKO – 1 szt

WODA – 200ml

CZWARTEK 18.09.2025r

Zupa jarska PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną -200g

Kasza KUS-KUS - 50g

Pulpet w sosie pomidorowym-100g

Ogórek świeży- słupki -80g

WODA – 200ml

PIĄTEK 19.09.2025r

Zupa OWOCOWA z makaronem-200g

Ziemniaki z koperkiem –100g

Kotlet rybny z pieca– 100g

SURÓWKA-(ogórek kiszony, jabłko, cebula ) –80g

JABŁKO - 1szt

Woda - 200ml

ALERGENY

ALERGENY - SP 69- 15.09.2025- 19.09.2025 r

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r

ZUPA -KRUPNIK z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, kasza jęczmienna, żeberka -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI,

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASA- SKADNIKI – Makaron PSZENNY-(GLUTEN) kapusta młoda, kiełbasa 93%mięsa, cebula pieprz, liśc ,ziele sól, -ALERGEN –GLUTEN, SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZESZKI

OWOC- JABŁKO- ALERGEN -brak

WODA–SKŁADNIKI –woda- ALERGEN –brak

WTOREK 16.09.2025 r

ZUPA jarska meksykańska z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, brokuły, fasola, papryka, kukurydza, koncentrat pomidorowy MASŁO -(MLEKO) może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

ZIEMNIAKI GOTOWANE -składniki -ziemniak, sól –ALRGEN -brak

PAŁKA Z KURCZAKA z pieca - SKŁADNIKI – Pałka z kurczaka, sól, pieprz, papryka, czosnek, olej rzepakowy –ALERGEN – GLUTEN, ORZECHY, SELER, GORCZYCA

SURÓWKA - SKŁADNIKI - (kapusta pekińska, kukurydza,sól, pieprz) -ALERGEN- brak

WODA–SKŁADNIKI –woda- ALERGEN –brak

ŚRODA 17.09.2025 r

ZUPA MAGICZNA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, ziemniaki, kurczak, kasza manna -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY

RYŻ Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ -SKŁADNIKI - Biały ryż,truskawki , ŚMIETANA 18%-(MLEKO) sól, - ALERGEN – GLUTEN, MLEKO,

OWOC - JABŁKO –1szt -ALERGEN -brak

WODA –SKŁADNIKI - woda- ALERGEN – brak

CZWARTEK 18.09.2025 r

ZUPA JARSKA PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, pieczarka, ziemniaki, MASŁO -(MLEKO) - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

KASZA KUS KUS -SKŁADNIKI - Woda, kasza kus kus, sól-może zawierac –ALERGEN -brak

PULPET WIEPRZOWY w sosie pomidorowym – SKŁADNIKI -Łopatka, cebula, olej rzepakowy JAJA-(MLEKO) BUŁKA TARTA-(GLUTEN) sól, pieprz, zioła – może zawierać ALERGEN – GLUTEN, MLEKO.

OGÓREK ZIELONY ŚWIEŻY -słupki -składniki (ogórek)-ALERGEN- brak

WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN –brak

PIĄTEK 19.09.2025r

ZUPA OWOCOWA Z WIŚNI z makaronem

SKŁADNIKI-Woda, wiśnia, cukier, makaron-(GLUTEN) –może zawierać- GLUTEN

ZIEMNIAKI GOTOWANE- SKŁADNIKI- Woda, ziemniaki, sól, - może zawierać ALERGEN – brak

KOTLET RYBNY -smażony -SKŁADNIKI- Mintaj FILET, JAJA-(MLEKO)bułka tarta-(GLUTEN) sól, pieprz, olej rzepakowy

SURÓWKA -SKŁADNIKI-( ogórek kiszony, cebula, jabłko) -może zawierać ALERGEN – brak

OWOC -jabłko -ALERGEN –brak

WODA- SKŁADNIKI -woda –ALERGEN -brak

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;

Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek,

 

 

SMACZNEGO 😊😊😊

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA

***********************************************************