Procedury przeciwdziałania COVID-19

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Inne dokumenty związane z ŻYWIENIEM W SZKOLE!!! - LINK

Opłaty za obiady

Stawka żywieniowa dla uczniów w miesiącu MARZEC 2025r wynosi :

Oddział przedszkolny – 21 dni x 5 zł = 105,00 zł

Klasy I-VIII –21 dni x 5 zł = 105,00zł

Wpłaty za korzystanie z obiadów dokonujemy wyłącznie w formie przelewu na konto którego numer jest przydzielony każdemu dziecku indywidualnie.

Numer indywidualny konta każdego dziecka pozostaje bez zmian.

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę do której uczęszcza oraz miesiąc.

(np: wpłata za obiady za m-c MARZEC 2025r. Jan Kowalski klasa 2B)

W przypadku rodzeństwa, każde dziecko opisujemy oddzielnie.

Wpłaty za dany miesiąc należy uregulować do 10 dnia danego miesiąca. Brak wpłaty w terminie będzie skutkował wstrzymaniem wydawania obiadów uczniowi.

Wpłaty za obiady pomniejszamy o zgłoszone odpisy po uzgodnieniu z intendentem (tel: 58-343-05-02 w 29).

J  A  D  Ł  O  S  P  I  S

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r

ZUPA krupnik z warzywami i zieleniną-200g

Placki z jabłkami– 200g

OWOC –BANAN – 1szt

WODA STOŁOWA – energii nam doda J -200ml

WTOREK 04.03.2025r

ZUPA jarska pieczarkowa z warzywami i zieleniną-200g

Ziemniaki gotowane z koperkiem- 100g

Filet z piersi z kurczaka – 100g

SURÓWKA - ( marchew z rodzynkami) - 80g

WODA STOŁOWA/ LEMONIADA -200ml

ŚRODA 05.03.2025r

Barszcz czerwony z warzywami i zieleniną – 200g

Makaron z truskawkami i śmietaną– 200g

OWOC -JABŁKO – 1 szt

WODA STOŁOWA/KOMPOT -200ml

CZWARTEK 06.03.2025r

ZUPA jarska z zielonego groszku z warzywami i zieleniną - 200g

KASZA BUL-GUR -50g

Pulpet w sosie pomidorowym -100g

SURÓWKA -(kapusta czerwona, jabłko, cebula) -80g

WODA/MIĘTA – 200ml

PIĄTEK 07.03.2025r

ZUPA ryżowa z warzywami i zieleniną- 200g

Ziemniaki puree –100g

OGONKI z mintaja – 100g

SURÓWKA -(kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula)

OWOC -JABŁKO -1 szt.

WODA – 200ml

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r

KRUPNIK z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI: Woda, sól, pieprz, liśc, ziele, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka, koper, kasza jęczmienna, żeberka, ziemniaki, kurczak- może zawierać -ALERGEN –SELER, GLUTEN, GORCZYCA, ORZESZKI, SOJA.

PLACKI Z JABŁKAMI -składniki-MAKA PSZENNA -(GLUTEN) JAJA-(MLEKO)MLEKO-(MLEKO) jabłka, sól, cukier, olej rzepakowy -może zawierać ALERGEN- MLEKO, GLUTEN

OWOC -BANAN -ALERGEN-brak

WODA -SKŁADNIKI -woda –ALERGEN -brak

WTOREK 04.03.2025r

ZUPA JARSKA PIECZARKOWA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI :Woda, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, natka, marchew, SELER, por, pietruszka, ŚMIETANA 12% -(MLEKO) pieczarki,kurczak -może zawierać ALERGEN– GLUTEN, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM -składniki - woda,ziemniaki, koper, sól, ALERGEN-brak

FILET Z PIERSI KURCZAKA - składniki- piers z kurczaka, JAJA-(MLEKO) BUŁKA TARTA-(GLUTEN) czosnek, pieprz ziołowy,sól, pieprz, -może zawierać ALERGEN- GLUTEN,ORZECHY

SURÓWKA - ( marchew z rodzynkami ) -ALERGEN -brak

WODA/LEMONIADA- SKŁADNIKI –woda,cytryna,pomarancz - ALERGEN –brak

ŚRODA 05.03.2025r

CZERWONY BARSZCZ z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda sól, liść laurowy, ziele, pieprz, czosnek świeży, lubczyk, marchew, SELER, por, pietruszka, natka,burak, majeranek, MASŁO-(MLEKO) -może zawierać ALERGEN-GLUTEN SOJA, SEZAM-GORCZYCA, ORZECHY,

MAKARON Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ -SKŁADNIKI -MAKARON PSZENNY-(GLUTEN) ŚMIETANA-(MLEKO) truskawki, sól, pieprz, czosnek, papryka, olej rzepakowy –ALERGEN –MLEKO, GLUTEN.

OWOC - JABŁKO-ALERGEN -brak

WODA/KOMPOT- SKŁAD - woda, truskawka, śliwka, jabłko, gożdziki, cukier- ALERGEN – brak

CZWARTEK 06.03.2025 r

ZUPA JARSKA Z ZIELONEGO GROSZKU z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda, ziemniaki, sól, pieprz, liść, ziele, lubczyk, czosnek natka, marchew, SELER, por, pietruszka, zielony groszek, ziemniaki MASŁO-(MLEKO) - może zawierać ALERGEN – GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, ORZESZKI, MLEKO

KASZA BUL-GUR- SKŁADNIKI -woda, kasza, sól -ALERGEN -brak

PULPET WIEPRZOWY W SOSIE POMIDOROWYM - SKŁADNIKI -ŁOPATKA, cebula, sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, BUŁKA TARTA -(GLUTEN) JAJA -(MLEKO) koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy- ALERGEN- GLUTEN,MLEKO

SURÓWKA - ( kapusta czerwona, jabłko, cebula) ALERGRN -brak

WODA - SKŁADNIKI-woda-ALERGEN -brak

PIĄTEK 07.03.2025r

ZUPA RYŻOWA z warzywami i zieleniną

SKŁADNIKI : Woda, marchew, SELER, pietruszka, por, natka, koper, pieprz, sól, czosnek, kurczak, biały ryż - może zawierać -ALERGEN – GLUTEN,

ZIEMNIAKI GOTOWANE -SKŁADNIKI- ziemniaki, sól,woda –ALERGEN -brak

OGONKI Z MINTAJA -SKŁAD -MINTAJ FILET, jaja- (MLEKO)bułka tarta -(GLUTEN) ) sól, pieprz, olej rzepakowy - może zawierać ALERGEN – SOJA, SEZAM, GORCZYCA, ORZECHY, GLUTEN, MLEKO.

SURÓWKA -( kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko) ALERGEN -brak

OWOC -JABŁKO -ALERGEN -brak

WODA -ALERGEN –brak

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UZYWANE SĄ PRZYPRAWY;

Pieprz czarny,pieprz ziołowy,ziele angielske,liśc laurowy,oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek.

 

 

SMACZNEGO 😊😊😊

WYKAZ  SZCZEGÓŁOWY ALERGENÓW I SKŁAD DOSTĘPNY U INTENDENTA

***********************************************************